vrijdag 24 juni 2011

Een nieuwe vriend

Mijn oude naaimachinevriend was eigenlijk van mijn mama. Toen ik vorig jaar in september begon met naailessen, wou ik er uiteraard meteen ook thuis invliegen en mijn mama had nog een oude, niet zo bijster gesofisticeerde naaimachine in de kast staan.
Ik gaf de naaimachine een onderhoud en gedurende 9 maanden waren wij best gelukkig samen. Maar toen kwam de spanning ...
De draadspanning meerbepaald. De bovendraad wou de onderdraad niet meer vasthouden en de naaimachine raakte helemaal ontregeld. Ofwel naar de naaimachinekliniek ermee, of zou ik niet toch meteen voor die nieuwe machine gaan?
De keuze was snel gemaakt nadat ik bij vriendin L. had gezien wat die nieuwe machine allemaal kon en waar mijn naaimachine alleen maar kon van dromen!

Maak dus kennis met mijn nieuwe beste vriend: de Brother NV 150!



Van mijn oude vriend heb ik afscheid genomen met deze twee laatste naaiseltjes: een rokje voor mijn nichtje en een knisperdoekje voor haar kleine broertje.





Vaarwel oude vriend, het ga je goed.



***

vrijdag 3 juni 2011

Dagelijkse kost

Ik weet niet hoe dat met u zit, maar mijn eten smaakt mij beter als ik ondertussen naar een kookprogramma kijk!

Zo, ik heb het toegegeven! Zowat elke avond eten wij vóór de televisie. Een zeer slechte gewoonte en ook niet bijster comfortabel, want terwijl ik aan de salontafel eet, zit ik op de grond, alleen ondersteund door een dubbelgevouwen dekentje.

Ik geef Jeroen Meus daarvan de schuld. Of je bent vóór of je bent tégen zijn 'Dagelijkse kost', maar dat programma is er deels de reden van dat het lief en ik om 10 voor 6 s'avonds met ons bord voor de tv gaan zitten. Terwijl Jeroen staat te koken en ik zit te eten, dan smaakt mij dat des te meer! En als hij dan zegt "Zie ne keer, da kan toch nie slecht zijn hè", dan zeg ik beamend, "nee Jeroen, dat ziet er zeker niet slecht uit!" en neem ik nog een hap uit mijn bord. Meer moet het leven soms niet zijn.

Smakelijk!



donderdag 2 juni 2011

Boekenbuit


Hoewel er geen plaats meer is in mijn boekenkast, komen er toch altijd weer nieuwe boeken bij! Hoe meer boeken, hoe liever, toch?

En dit alles voor de democratische prijs van 7 euro. Het heeft zo zijn voordelen om bij een uitgeverij te werken ...