vrijdag 25 oktober 2013

30 weken - Zelfmaak voor de baby

Tussen alle verf- en behangklussen die nog in ons huis moeten gebeuren door, vind ik soms (heel soms) een momentje om wat zelfgemaakte kleertjes voor de baby te fabriceren. Vandaag heb ik voor het eerst geflockt! Inspiratie vond ik op Pinterest, bodies zijn van de Zeeman en flockfolie kocht ik online bij De Stoffenkamer.

Het was even zoeken naar een juiste methode, want het bakpapier dat ik eerst gebruikte om de flockfolie op de stof te strijken gaf een beetje bruin af. De persdoek die ik daarna nam en dubbel plooide was te dik waardoor het allemaal niet goed bleef plakken. Maar uiteindelijk is het, met wat binnensmonds gevloek, toch gelukt.

Voor andere baby's maakte ik al een paar exemplaren, maar nu kan mijn eigen baby binnenkort ook een Happy Animals T-shirtje aan! Met vosjes uiteraard...


Ook maakte ik nog een kruippakje van een gratis patroon van kiind.nl. Enkel de drukknoopjes aan de beentjes moeten er nog op geraken.Tja... afwerking is niet altijd mijn sterkste punt...


De foto's zijn trouwens genomen op de vloer in onze keuken waar ze vandaag deze grijze vinyl kwamen plaatsen. Wat een wereld van verschil met die lelijke bruine tegels! Binnenkort volgt daarvan een uitgebreide voor-en-na-reportage!

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Ben zelf ook fan van flocken en ik vind dat eigenlijk het perfecte kraamcadeau ... Oeps! ;-) Tof dat je jullie zoontje gaat kunnen aankleden met eigen makelij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Flocken stond al lang op mijn to do lijstje en ik ga het zeker nog doen! Snel resultaat om toch iets speciaals te hebben :-)

      Verwijderen